planeten

Er zijn heel veel planeten in het Versum. Binnenspels doen we het meest met de volgende planeten:

 

Zephyr

Zephyr is de maan van de planeet Angel. Deze planeet en maan zijn een astronomische curiositeit in het Versum. Zephyr draait namelijk niet om Angel heen, maar volgt dezelfde baan als Angel om Kalidasa. Zephyr bevindt zich in het L4 punt van Angel en Kalidasa en beweegt zich daardoor dus altijd voor zijn planeet uit. Vanuit Zephyr kan je Angel zien als een permanente 'halve maan' ongeveer ter grootte van een/vijfde zoals wij onze maan op aarde zien. Omdat er op Zephyr weinig echte bergen zijn (de keten hieronder is de grootste op de hele maan), waait er op de hele maan een vrij constante westenwind. deze zorgt er voor dat er weinig verschil is in de seizoenen. Ijs en sneeuw is er bijna niet. In de winter regent het meer.

 

 

Op Zephyr wonen ongeveer 19,5 miljoen mensen. Naast de gewone landbouw worden er op Zephyr ook veel bloemen geteeld en zijn er tinmijnen in de heuvels die op Zephyr voor bergen doorgaan. Zephyr heeft een redelijke ruimtehaven (Ampyx, gelegen naast de hoofdstad Chloris) en is daardoor goed bereikbaar., Aan de andere kant ligt Zephyr ook buiten de gebruikelijke handelsroutes in de Verse. Daardoor is Zephyr bij uitstek geschikt voor groeperingen die met alkaar willen praten.

Persephone

Persephone is een van de meer beschaafde planeten in het Versum. Persephone heeft zijn omloop om de protoster Lux in het Witte Zon systeem.
Doordat Persephone aan de rand van de Kernplaneten ligt is het een plek waar iedereen langs komt. Het is daardoor hier ook erg goed handeldrijven. Wat dat betreft heeft Persephone alles. Bovenaan staat een, vrij traditioneel ingestelde, aristocratische klasse, die hun tijd doorbrengen met het houden van feesten 'Shindigs'. Daaronder een kleine, maar welvarende, groep groep mensen die hun geluk in de handel hebben weten te vinden. Ondanks de aanwezigheid van al deze rijkdom zijn er ook heel veel mensen die de eindjes maar nauwelijks aan elkaar kunen knopen. De onderwereld is daardoor op Persephone sterk vertegenwoordigd.
Op de grootste ruimtehaven van Persephone 'Eavesdown Docks' kan je alle lagen van de maatschappij door elkaar vinden. Hier is alles wat je maar kan bedenken, voor de juiste prijs, te koop. Het is dan ook hier dat Badger zijn hoofdkwartier heeft en zijn zaken bestiert.

Sihnon

Sihnon staat bekent om zijn schoonheid. Bergen met liefelijke bossen er omheen. De hoofdstad van Sihnon, Lu ' Weng, wordt wel eens omschreven als een oceaan van licht. Sihnon is het hart van het buddisme in het Versum. Je kan hier daarom ook heel veel tempels vinden.
Op Sihnon ligt het hoofdkwartier van het Companion Gilde. In meerdere huizen in de verschillende steden worden vele meisjes en jongens onderricht in de juiste kunsten.
Naast het Companion Gilde hebben ook alle andere gildes hun hoofdkwartier, of zijn daar op zijn minst prominent aanwezig, in de stad Chang' Pei. Gildezaken vinden allemaal achter gesloten deuren plaats. Om dit in goede banen te leiden zorgt de Kunstcommissie op Sihnon dat iedere vorm van corruptie genadeloos wordt opgespoord en uitgeroeid.

Athens

Athens is gelegen in het Burnham systeem. Athens was een van de weinige planeten die, aan het begin van de Oorlog om de Eenwording, in zijn geheel achter de eenheid van de Alliantie stond. Al vrij snel werd Athens veroverd door de 'Onafhankelijken'. Tijdens de gevechten daarna ging Athens verschillende keren in andere handen over, zonder dat een van beide partijen definitief de bovenhand verkreeg. Op het eind van de oorlog beslooot de Alliantie om haar kostbare soldaten niet meer te riskeren op deze strategisch minder belangrijke planeet en gingen ze over tot bombardementen vanuit de ruimte. Dit werkte uiteindelijk en de Onafhankelijken verlieten de planeet. Afgezien van de platgebombardeerde steden en hopen dode burgers was Athens weer terug in de boezem van de Alliantie.

Er gaat een gerucht dat de Blue Sun Corporatie ergens in de bergen op een van de manen van Athens en misschien ook wel op de planeet zelf een of meerdere fabrieken heeft. Wat ze daar produceren is echter een mysterie.

Silverhold

Om de protoster Heinlein in het Rode Zon systeem draait de planeet Silverhold.
Omdat Silverhold vrij ver van de Centale planeten af ligt is de kracht van de wet hier nauwelijks aanwezig. Wat er aan alliantie militairen aanwezig is, is vrijwel zonder uitzondering corrupt of laat zich inhuren als huurling.
Er zijn grote uitgestrekte landerijen en landhuizen aanwezig van drugsbaronnen en wapenhandelaren die hier hun tijd in alle veiligheid en weelde kunnen doorbrengen. In de kleine ruimtehaven is voor de juiste prijs echt alles te krijgen.